Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Όλη η ενημέρωση

APOLLON TV

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΥΡΑΣ 2 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ακριτικός Σύνδεσμος του Απόλλωνα , Θύρα 2 Καστοριάς , με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τεελευταίο διάστημα σε βάρος της μαρτυρικής μας ομάδας. Ενα μεγάλο μπράβο στα παιδιά απο την Καστοριά που δίνουν σε όλους μας το κουράγιο να συνεχίσουμε και μάλιστα με εντατικούς ρυθμους να σπάσουμε το απόστημα που μας βασανίζει.

Ακούσαμε κάπου οτι οταν υπάρχει ένα πρόβλημα και αδιαφορείς γι΄αυτό τότε αποτελείς μέρος του προβλήματος.Και επειδή εμείς παρακολουθούμε έστω και απο μακριά,αναρωτιομαστε...
Κατ΄αρχήν αναφερόμαστε στα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην περιοχή της Καλαμαριάς και συγκρκριμένα στον ένα και μοναδικό, σε ιστορία εκπρόσωπο των ποντίων σε κοινωνική,πολιτιστική,αθλητική δράση,τον Απολλων!
Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε ονόματα (Παπαδόπουλος,Ασλανίδης κ.α.) για να μην γίνουμε γραφικοί και μην αδικήσουμε κάποιον που θα ξεχάσουμε.
Δεν θέλουμε να αναφερθούμε ουτε σε πολιτικούς(βολευτές) για να μην υποβαθμίσουμε το επίπεδο και επειδη δεν θέλουμε να λερωθούμε...
Απλά αναρωτιόμαστε...
Και ξεκινώντας απο την Καλαμαριά σαν περιοχή. Μήπως εχει χάσει την ταυτότητά της? Μήπως μαζευτήκανε πολλά "σκουπίδια" εκεί? Πιστεύουν σε κάτι?
Ανήκουν στην κατηγορία του νεόπλουτου νεοέλληνα? Οι έννοιες αξείες,ήθος,ηθική,εντιμότητα,οικογένεια,ιδανικά,ιστορία είναι άγνωστες γι΄αυτους? Ο Απόλλων είναι η ομάδα της πόλης τους πλέον ή γι΄αυτους είναι κάτι που "υποβαθμίζει" την περιοχή τους?
Οι πολυάριθμοι πολιτιστικοί-ποντιακοί σύλλογοι της Καλαμαριάς υπάρχουν? και αν ναι ποιά η θέση τους? Ο Απόλλων αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των ποντίων της περιοχής και οχι μόνο? Το μαύρο και το κόκκινο συμβολίζουν κάτι?
Εμείς ρωτάμε γιατί για εμάς ο Απόλλων δεν ήταν επιλογή.Σαν πόντιοι γίναμε Απολλωνιστές γιατί αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας και στηρίζουμε κάθε τι ποντιακό.Δεν χορεύουμε μόνο λετσίνα,κότσαρι και τικ.Δεν είμαστε μόνο για τις χαρές! Αγαπάμε τον Απόλλωνα για τους τίτλους του ή το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παίζει? Δεν μας ενδιέφερε αυτό,όπως είμαστε εθνική Ελλάδος σαν Έλληνες είμαστε και ΑπόλλωνΙστλες σαν πόντιοι.Ο Απόλλων αποτελεί κομμάτι της ιστορίας των προγόνων μας κι αυτο για εμάς είναι ιερό και αδιαπραγμάτευτο! Για εσάς τι ισχύει?
Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για ότι συμβαίνει.
Ποιός θέλει τον Απόλλωνα ακαδημία? Ποιός ονειρεύεται το φιλέτο της Καλαμαριάς που σήμερα είναι το γήπεδο?
Πόσο κοντά είναι η δεύτερη διάλυση του Απόλλωνα? Και πόσο κοντά είναι η ανάσταση του νέου Απολλωνα Πόντου?
Η πρώτη διάλυση απο τους κεμαλιστές και η δεύτερη από ποιούς? Σε ποιόν να την χρεώσουμε? Σίγουρα θα αποτελεί ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
Γιατί και ποιός αφέρεσε τον αετό από την φάνελα? Ποιός ονειρεύτε γήπεδο για τον Ηρακλή στην Μίκρα? Μήπως θέλετε τον Ηρακλή Καλαμαριάς? Ποιοί είναι αυτοί που βάζουν ποντιακό μανδύα σε Παοκ και Αεκ? Να σταματήσει η προπαγάνδα αυτή που πιπιλίζουν σαν καραμέλα ακόμη και προέδροι ποντιακών συλλόγων γιατί αποτελεί παραχάραξει της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού! Το έμβλημα των ποντίων εν ο αετός κι΄αυτός δεν ειν΄δικέφαλος αλλά κανονικός!!
Τέλος στηρίζουμε την προσπάθεια του νέου Ομίλου Φίλων Απολλων Πόντου.
Περιμένουμε να πάρουν θέση ο Δήμος,η ΠΟΕ,η ΠΟΠΣ και ολοι οι φορείς των ποντίων,ο κάθε σύλλογος στην Καλαμαριά!!!
Ντρεπόμαστε για λογαριασμό σας για την αδιαφορία σας.
Από την ακριτική Καστορία θύρα 2

2 σχόλια:

  1. ta skoupidia sthn kalamaria pou exoun mazeutei einai para polla to kako einai oti polemane k thn omada mas...panagiotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mprabo sta aderfia apo thn Kastoria.Deixnoun to dromo..O Apollwn den eiani mono thw Kalamarias,einai olwn twn Pontiwn..Kavala thira 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή