Κυριότερες ειδήσεις - Ειδήσεις Google

Όλη η ενημέρωση

APOLLON TV

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ 0-1 (ΦΙΛ)


Στα πλαίσια του φιλικού αγώνα μεταξύ ΑΣ Πενταβρύσου και Απόλλωνα Καλαμαριάς πραγματοποιήθηκε αδελφοποίηση των δυο σωματίων μια και στην περιοχή της Καστοριάς είναι έντονο το Ποντιακό στοιχείο. Πριν την έναρξη του σπουδαίου ιστορικού φιλικού... αγώνα των δυο συλλόγων πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές πλακετών μεταξύ των σωματίων. Στην εκδήλωση χόρεψε το χορευτικό τμήμα νέων του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Πενταβρύσου ‘ Ο ΠΟΝΤΟΣ’. Μετά το τέλος του αγώνα παρατέθηκε δείπνο από την τοπική κοινότητα στην ποδοσφαιρική ομάδα και τον έφορο του Απόλλωνα. Πριν το δείπνο ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Γιώργος Νιφαδόπουλος ο οποίος παρέδωσε στον πρόεδρο της τοπικής ομάδας φωτογραφίες από την σύνθεση του Απόλλωνα 1957 και έγγραφα με το πρώτο καταστατικό της ομάδας το 1926 και λίστα από τα παιχνίδια της χρυσής δεκαετίας του 1957-1968. Η διοίκηση του Απόλλωνα ευχαρίστησε την ομάδα της Πενταβρύσου για την άψογη φιλοξενία που είχε η ομάδα κατά την διαμονή στο όμορφο χωριό της Καστοριάς.

Λίγα λόγια για την Πεντάβρυσο και τον τοπικό αθλητικό σύλλογο.

Η Πεντάβρυσος είναι χωριό του Νόμου Καστοριάς με υψόμετρο 790 μέτρων έχει 662 μόνιμους κατοίκους. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου πραγματοποιείται μεγάλο συναπάντημα των Πενταβρυσιοτών η εκδήλωση κρατά τρεις μέρες. Στην περιοχή της Πενταβρύσου το 1999 ανακαλύφθηκε μετά από αρχαιολογική σκαπάνη το αρχαιότερο επιτύμβιο ανάγλυφο της Άνω Μακεδονίας και είναι το καλύτερο σωζόμενο ανάγλυφο σε όλη την Μακεδονία. Ο αθλητικός σύλλογος ΑΣ Πενταβρύσου δημιουργήθηκε το 1960 τα χρώματα της ομάδας είναι λευκό και μπλε. Τα περισσότερα χρόνια της πορείας της ομάδα αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα το Ε.Π.Σ. Καστοριάς εκτός από το 1982 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματίου ανέβηκε στην δ’ εθνική η ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια έκανε πρωταθλητισμό άλλα λόγω ισοβαθμιών και διαφορών τερμάτων έχανε την άνοδο στην δ’ εθνική πάνω στο νήμα από άλλες ομάδες. Μετά από 28 χρόνια ο σύλλογος επέστρεψε στην κατηγορία δημιουργώντας ένα πολύ δυνατό σύνολο προσπαθώντας να μείνει στην κατηγορία για πολλά χρόνια την περσινή χρονιά η ομάδα της Καστοριάς κατέκτησε το κύπελλο Καστοριάς και το πρωτάθλημα της Α1 του νομού. Στην ομάδα έχουν κάνει τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο οι Υφαντίδης , Λαζαρίδης, Γρηγοριάδης, Παπαδόπουλος . Η ομάδα επίσης έχει τμήματα υποδομής junior και εφηβικά τα οποία συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της Καστοριάς.


Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι κύλισε χωρίς πολλές ιδιαίτερες φάσεις και στα δυο ημίχρονα εκτός από μερικές ατομικές ενέργειες και από τις δυο ομάδες μιας και οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν να παιχτεί σπουδαίο ποδόσφαιρο. Στο ...πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να κάνουν στα πρώτα λεπτά αναγνωριστικό παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα ανήκε στην γηπεδούχο ομάδα όταν στο 7’ λεπτό δυνατό σουτ υποχρεώνει τον Καρατζιοβαλή να απόκρουση και να στείλει την μπάλα σε κόρνερ. Στο 10’ λεπτό ήταν η σειρά των Ποντίων να δημιούργησουν την πρώτη τους ευκαιρία στον αγώνα όταν μετά από σύγχυση μέσα στα καρέ των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε ο Ψευτογιώργος όμως το ασθενές σουτ του μπλόκαρε με ευκολία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Παπαδόπουλος. Στο 30 λεπτό δυνατό σουτ των γηπεδούχων πέφτει και μπλοκάρει ο Καρατζιοβαλής. Λίγο πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου του παιχνιδιού ο Απόλλωνας καταφέρνει να προηγηθεί όταν στο 45΄ λεπτό μετά από εξαίσια διαγώνια πάσα του Καραλιόπουλου βρίσκει τον Λεπτοκαρίδη και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα τον γηπεδούχων κάνοντας έτσι το 0-1 οπού είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά λόγω των πολλών αλλαγών και της συνεχόμενης βροχόπτωσης και δυσκόλευε τις προσπάθειες και των δυο ομάδων. Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ανήκει στην ομάδα της Δυτικής Μακεδονίας όταν στο 50΄ λεπτό ο πολύπειρος Γρηγοριάδης με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι τραντάζοντας την εστία των Ποντίων. Η πρώτη καλή ευκαιρία του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 70’ λεπτό όταν από ατομική ενεργεία του Κανούλα σούταρε άλλα ο τερματοφύλακας της Πενταβρύσου απέκρουσε. Στο ακριβώς επόμενο λεπτό άλλο ένα σουτ του Κανούλα ο τερματοφύλακας αποκρούει για ακόμη μια φόρα το σουτ και η μπάλα του φεύγει σε κόρνερ. Άλλη μια ευκαιρία για την ομάδα μας να διπλασιάσει τα τέρματα της είχε ο Κεντής όταν βγήκε σε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων αλλά ο τελευταίος πρόλαβε και έκλεισε το πεδίο του Κεντή και τον υποχρέωσε να γυρίσει την μπάλα πίσω. Το παιχνίδι τελείωσε χωρίς άλλες ιδιαίτερες φάσεις.

Σύνθεση Απόλλωνα : Καρατζιοβαλής (46 Μπαντής), Σαπανίδης (52 Σακκάς), Ψευτογιώργος (50 Μαλακόζης), Λουιζίδης (65 Γεράκης), Ελευθεριάδης (65 Σαλμάς), Καραπατσακίδης (60 Ανδρεάκος), Καϊάφας (65 Καλαϊτζίδης), Haxhi (60 Κέντης), Λεπτοκαρίδης (75 Καζούκας), Λευκαρίτης (52 Ντεβρεντλής), Καραλιόπουλος (52 Κανούλας)

-------------------------------------------------------------------------------------

Την Τέταρτη 8/9/2010 και ώρα 17:45 στο γήπεδο του Απόλλωνα στην καλαμάρια θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας μεταξύ της ομάδα μας και του Μέγα Αλέξανδρου Νέας Ζιχνης. Το παιχνίδι θα είναι πρόβα τζενεραλε για την ομάδα μας. Ας είμαστε όλοι εκεί να δώσουμε κουράγιο στα παιδιά της ομάδα μας για την νέα χρόνια. Πάντα μπροστά για τον Απόλλωνα μας

-------------------------------------------------------------------------------------

ΑΕ ΦΑΛΗΡΟΥ –ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (εφηβική ομάδα)
Στο παιχνίδι που έγινε χθες μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕ Φαλήρου ανάμεσα στα εφηβικά τμήματα η ομάδα μας κέρδισε με 3-1 την ομάδα του Φαλήρου. Τα γκολ της ομάδας τα έβαλαν 1 ο Ευάγγελου και 2 ο νεαρός Λουιζιδης. Σύνθεση Απόλλωνα Μικικης, Ζαμπέτογλου, Κόνι, Πέικος, Ντρίζα, Ματσα...ρίδης, Τραΐτσης, Μαλακόζης, Κωνσταντινίδης, Μυλώσης, ΛουιζίδηςΑκόμη, αγωνίσθηκαν οι: Μπενάι, Μπουλγκουρίδης, Κεραμιδάς, Γιακουστίδης, Μαυρίδης, Ευαγγέλου, Καραγιαννίδης

-------------------------------------------------------------------------------------
ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Παίχτης των Ποντίων την νέα χρόνια θα είναι ο Γιώργος Παυλίδης. Ο 32χρονος πάουερ φοργουορντ επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του όπως ο ίδιος δήλωσε. Επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια περιπλάνησης στα σαλόνια της Α1 και σε πρωταθλήματα του εξωτερικού. Μετά από μας αγωνίστηκε κατά σειρά στις Giessen , Νήαρ Ηστ, Μαρούσι, Ηρακλή, Α.Ε.Λάρισας, Real Valladolid, Rozalia. με τελευταίο σταθμό την Καβάλα.

5 σχόλια:

  1. ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ , ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΜΑΡΙΟΣ ΛΟΥΪΖΟΣ , ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο Μαριε για τον αγωνα που κανετε στις δυτικες συνοικιες..πολιχνη θυρα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. einai ypoxreosi mas na kanoume ta panta gia ton apollona giati allios tha pesi to anathema apo tous palious apollonistes gia auto elate dipla mas gia tin omada kai ton epigio theo pou exoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή